• Elektricien A ★★★★★
    Ondanks de enorme drukte tijdens de verbouwing, toch prachtig werk geleverd bij ons thuis aan onze vloer. Onze houten vloer geschuurd en gelakt met twee componenten Skylt lak. Communicatie was super goed en komen zeer deskundig over.

Openingstijden

Maandag – Vrijdag                  08:00 – 18:00
Zaterdag                                  10:00 – 16:00
Zondag                                     Gesloten

Bel ons vandaag

1
Sales

Kom in gesprek

Hoe kunnen wij helpen

arrow
contact

De manier om plakplinten juist te plaatsen.

door | okt 29, 2021 | Uncategorized

De manier om plakplinten juist te plaatsen.

Stel, je komt terug van de bouwmarkt omdat je besloten hebt om je huis lekker in te gaan richten met plakplinten. Dit kan intimiderend zijn, maar in de praktijk stelt het leggen van plakplinten eigenlijk helemaal niet zoveel voor. In vijf simpele stappen zullen we even door het proces met je heen lopen, dus lees snel verder!

Leg de plintpluggen goed neer

Als je begint met leggen moet je dit altijd doen met een lange muur. Pak een potlood en markeer goed waar je gaat boren. Vaak is het makkelijk als je hier een mal voor hebt maar dat is niet per se nodig. Je wilt een marketing iedere 30 a 40 centimeter. Daarna kan je gaan boren, en daarna kan je de pluggen er gewoon in tikken met een hamer.

Leg de plint zelf neer

Vaak zijn er speciale hoekstukjes. Zorg dat je in een van de hoeken begint, en plaats vanaf daar de plint. Dit maakt het ook makkelijker om het later weer te demonteren, zo nodig. 

Tijd om alles mooi af te werken

Vaak kan je de overgang met de muur vaak netjes afwerken met een acrylaatkit. Je kan dat vaak gewoon direct uit de kit op de muur aanbrengen. Het maakt ook niet uit als je wat teveel hebt gebruikt, want je kan de overtollige kit gewoon wegschrapen nadat je klaar bent zodat alles een mooie nette overgang heeft

Plakplint op maat maken

Nogmaals kan je het beste beginnen bij de lange muur. Je kan de plintstukken opmeten en deze vervolgens op maat afknippen of zagen. Als de muur haaks staat moet je de plint afzagen met een hoek van 45 graden. Dit is het makkelijkst om te doen met een plintenschaar, of afkortzaag.

Tijd om te gaan plakken

Nu je al je plinten klaar hebt is het tijd om te gaan plakken. Zorg dat de vloer stof-en vetvrij is. De meeste plinten hebben een plakstrip aan de onderkant die je er gewoon af kan trekken voordat je hem op de vloer plakt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button